ABC Zwemmen

ABC Zwemlessen

Leren zwemmen doe je bij Pica Mare in Gennep. ABC zwemlessen waarbij je op verschillende niveaus diverse zwemvaardigheden gaat leren beheersen.
Je kan in diverse lesvormen deelnemen aan een ABC traject. Zo bieden we reguliere zwemlessen, een snelcursus maar kun je ook in een aandacht groepje trainen voor je zwemdiploma.

De reguliere lessen ongeacht niveau duren 45 minuten per les, bij de snelcursus zwem je 90 minuten per week.

Zwemniveau - A

Zelfredzaamheid in het water is bij dit niveau het belangrijkste einddoel. Een kind moet op een veilige manier leren zwemmen en ten allen tijde zichzelf in het water kunnen redden.
Vaak zijn onze deelnemers al gestart met baby zwemmen en hebben ze op een speelse manier al kennisgemaakt met het water.

Wat gaan we doen?
Drijven op de buik en de rug, klimmen op matten, lekker ravotten in het water. Alles om te zorgen dat je vrij wordt in het water. Daarnaast leren we de zwemslagen aan op een speelse manier.
Het eerste wat we je gaan leren is hoe je op je rug op een veilige manier aan de kant kan komen. Dit is de basis van ons programma.

Wanneer je er klaar voor bent mag je op voor het zwemdiploma A.  De looptijd van een normaal traject is gemiddeld 60 lessen.


Zwemniveau - B

Bij dit niveau gaan we de zwemslagen verfijnen en de conditie opbouwen. We trainen goed op techniek van de slagen en zullen je hierin coachen. Daarnaast gaan we zorgen dat je geen angst hebt in het water,  dit oefenen we met toffe survival technieken.

Net als bij het zwemdiploma A, zijn er ook bij dit niveau weer verschillende vaardigheden die je moet beheersen. Onze instructeurs helpen je bij de ontwikkeling en maken je klaar voor het diplomazwemmen.


Zwemniveau - C

Nu gaan we je klaar maken om helemaal zelfstandig te kunnen zwemmen.
Met desoriëntatie technieken vergroten we je zelfredzaamheid. Denk aan koprollen van de waterkant af, een koprol het water maken, en leuke spelletjes op en onder de mat.
Nadat jij het laatste niveau van ABC zwemlessen hebt doorlopen kun je ook een hoekduik en een helphouding uitvoeren. Kort door de bocht: je kan overleven in het water.

Met het A, B en C diploma op zak ben je hartstikke zwemveilig!

Zwemmen met Easyswim

Bij Pica Mare zwemmen we met het 'easy-swim' zwemvest. Deze kun je bij ons aanschaffen, maar mag je ook zelf kopen. Dit regel je zelf en het is belangrijk dat je dit de eerste zwemles meeneemt. Naar mate je zelfstandig kunt zwemmen heb je deze straks natuurlijk niet meer nodig. 

 

Wil je je inschrijven?

Zijn het de eerste zwemlessen bij de PicaMare?

We hebben verschillende zwemlesproducten, hier gaat altijd eerst een adviesles aan vooraf om te bepalen welk product het beste bij je zoon of dochter past. Mochten er bijzonderheden zijn dan kun je deze aangeven in het opmerkingen veld.

Inschrijven hiervoor kan via onze online portal:

Easyswim Portal - Inschrijven

Wanneer vinden de lessen plaats?

Bekijk hier wanneer de verschillende zwemlessen plaatsvinden. Let op: in de vakanties hebben we een aangepast rooster, waarover we je via een nieuwsbericht en in de les over informeren
Ma
15:00 - 16:30
ABC zwemles
Di
15:00 - 17:30
ABC zwemles
Wo
15:00 - 18:00
ABC zwemles
Vr
16:00 - 18:45
ABC zwemles
Za
10:00 - 13:15
ABC zwemles
Ma
15:00 - 16:30
ABC zwemles
Di
15:00 - 17:30
ABC zwemles
Wo
15:00 - 18:00
ABC zwemles
Vr
16:00 - 18:45
ABC zwemles
Za
10:00 - 13:15
ABC zwemles

Wat kosten deze lessen?

ABC- zwemlessen
€ 53,90
Maandabonnement
€ 32,20
Inschrijfgeld
eenmalig inschrijfgeld voor zwemabonnement (incl paskosten)
€ 65,80
Diploma pakket
afzwemmen voor je zwemdiploma. Incl. 3 oefenlessen, 1 testles en je diploma en medaille

Heb je een vraag? Stel hem hieronder:

Stel hem in dit veld: